Pátek, 18 října, 2024

První setkání s jejími rodiči: Na co si dát pozor a čím zabodovat

Mohlo by vás zajímat

Žádná část vztahu není pro muže děsivější než první setkání s rodiči jeho dívky. Tlak je na místě. Pro fungování vztahu je totiž nezbytné udělat na rodiče ten nejlepší dojejm. A to je, přiznejme si, poměrně dost stresující zážitek.

V koutku duše víte, že jednoho dne vám vaše holka prostě položí onu obávanou otázku: „Chtěl by ses seznámit s mými rodiči?“

- Reklama -

A taky víte, že ne se v tomhle případě jako odpověď nebere. To prostě nesmí přijít, alespoň pokud to s tím vztahem myslíte vážně. Nabídka na setkání s rodiči přítelkyně je jasným signálem, že to s vámi vaše milá myslí vážně. Takže pamatujte: stejně jako při pracovním pohovoru jde o hodně! Vždyť při tomhle setkání budou také hodnotit vše, co uděláte, řeknete a oblečete na sebe.

A srovnáváte se „pouze“ s tím vysněným chlapem, kterého si pro svou holčičku celý život představovali. Bát se? Proč? Není důvod, uklidňujete splašené úvahy, jak hrozné tohle bude. Utěšujete se: „Určitě se jim budu líbit!“ Ale přitom moc dobře víte, že ve srovnání s dokonalým hezounem, kterého si její rodiče představují, co na rozdíl od vás vydělal miliony, není sobec a dělá charitu a je ve všech směrech dokonalý, prostě tak nějak nemáte šanci.

Při setkání pak téměř vidíte, jak při pohledu na vás v duchu projíždějí kontrolní seznam „dokonalého partnera“ a hodnotí vás podle tohohle tajného ideálu. Lze v tom vůbec obstát?

Hlavní trik spočívá v tom, abyste nepůsobili příliš vystresovaně. A když budete dbát našich tipů, tak setkání s „taťkou“ můžete zvládnout tak, že si vás téměř zamiluje. Snadné to ale samozřejmě nebude. Koneckonců, spíte s jeho holčičkou

Etiketa představování rodičů

Ještě než se s rodiči skutečně setkáte, je moudré zkontrolovat všechny ty věci, které vám v dětství do hlavy tlačila matka: zastrčenou košili, jestli sedíte rovně a usmívate se. V dětství to člověku lezlo na palici, ale ta ženská moc dobře věděla, o čem mluví. Učila nás, jak udělat dobrý první dojem. A ten teď udělat chceme. Vždyť jde o první setkání s jejími rodiči.

1. Dobře se obléct. Ať už se chystáte na večeři k rodičům domů, nebo se s nimi setkáte v restauraci, musíte vytáhnout ze skříně něco víc než jen do tričko a džíny. Obecným pravidlem je oblékat se ve stylu „business casual“. Košile s knoflíky a společenské kalhoty jsou vhodné pro většinu příležitostí.

2. Přineste malý dárek. Zejména pokud jdete k nim domů, snadno nasbíráte body donesením malé pozornosti. Bonboniéra či květiny pro matku, láhev vína pro otce. Trochu dražší čokoláda, co potěší oba. Výběru se meze nekladou. Nezapomeňte, že za těch pár stovek si můžete koupit přízeň jejích rodičů na dlouhý čas (což se vám může hodit, až ve vztahu něco poděláte).

3. Vykejte a buďte uctiví. Pokud vám její rodiče nenabídnou rovnou tykání, vykejte jim. Když budou chladní a představí se jen příjmením, oslovujte je paní a a pane. Neříkejte jejím rodičům křestními jmény, pokud vás o to sami nepožádají. Používání oslovení pane a paní prokazuje úctu a ilustruje vaše dobré vychování.

4. Buďte sebevědomí. Když se s jejími rodiči setkáte poprvé, usmívejte se a při potřesení ruky jim koukejte zpříma do očí. Stisk ruky mějte pevný, ale ne moc silný. Některé rodiny jsou vřelejší než jiné, takže její maminka by vás mohla chtít třeba obejmout. Přijměte to.

Jak zapůsobit na rodiče přítelkyně

1. Buďte dochvilní

První dojem jen tak nenapravíte. A vy rozhodně nechcete, abyste před rodiče své holky dorazili zpocení z běhání a s omluvou na rtech. Je jasné, že na to by kriticky nekoukali jen rodiče, ale i vaše dívka.

2. Před usednutím ke stolu si vypněte telefon.

Není nic neslušnějšího, než když zasednete ke stolu, rozezvoní se vám telefon, a vy se začnete hlasitě bavit s kamarádem. Tím, že si před usednutím vypnete telefon nebo zvonění dáte najevo, že pro vás v tu chvíli není nikdy důležitější, než lidé, se kterými sedíte. Uvědomte si, že nic není tak důležité, abyste s tím ztráceli čas, co chcete partnerce a její rodině.

4. Respektujte rodinné zvyky

Řekněme si, že vždy nemusí jít jen o setkání u večeře. Může se stát, že vás rodiče dívky pozvou rovnou na víkend. Pokud se to stane a dají vám vlastní pokoj, respektujte to a pro jednu noc oželte intimnosti. Musíte respektovat znamení, co vám rodiče dívky dávají. Takže žádné noční dobrodružství! Je třeba mít na paměti, že táta vaší holky nejspíš uslyší vrznutí každého prkna v podlaze a druhý den ráno by vás čekala u snídaně přehlídka jeho nejhorších úšklebků. Překonejte se a dejte najevo, že svou živočišnost umíte ovládat.

5. Dávejte přednost zdrženlivosti

Je samozřejmě důležité dát najevo, že jste pozorný a víte o jejich dceři první poslední. S chvástáním to ale rozhodně nepřehánějte. Nikdo nestojí o zveřejňování příliš osobních informací. Buďte citliví a pečlivě zvažujte, co se hodí prozradit pro pobavení a co byste si raději měli nechat pro sebe.

6. Nenechte se rozčílit

Může se stát, že se večer nevyvíjí zrovna dobře. Rodiče dívky třeba pronesou něco, co se vás dotkne. A cítíte potřebu na to reagovat. Kašlete na to! Sice na tomhle setkání chcete ukázat sami sebe, ale rozhodně ne za každou cenu. Vyhněte se proto i přehnaným důvěrnostem, abyste rodiče zbytečně nedráždili tím, že se jim na dceru při příchodu přisajete jako klíště a už ji nepustíte. Minimalizujte náklonnost na ohleduplná gesta, jako je odsunutí židle, držení za ruku a dolévání skleničky.

Pokud toto vše dodržíte, měli byste mít vcelku vyhráno. Tak hodně štěstí!

- Reklama -

Podobné články

- Reklama -

Také jsme psali

Kdo byl legendární Robin Hood: Jeho skutečný život byl jiný než ten ve filmu

V roce 1226 se v soudních dokumentech York Assizes objevil zápis o osobě jménem Robert Hot. Když mu byl zabaven majetek v hodnotě 32...

Luxusní auto zdarma: Dubaj se proměnila v skládku supervozů. Stačí si vybrat, nasednout a odjet

Spojené arabské emiráty jsou díky ropě jedním z nejbohatších států světa a staly se zemí zaslíbenou pro mnoho přistěhovalců hledajících práci. Tisíce lidí zavítaly...

Odvrácená strana Měsíce: Čínský objev, který otřásl vědeckým světem

Čínská mise Chang’e-4 se postarala o pořádný rozruch. Vědci díky ní odhalili, co všechno se skrývá na odvrácené straně Měsíce. A výsledky jsou fascinující.

Glosa: Hráči českého národního týmu bojovali jako lvi, ukázali víc, než si připouštíme

Hráči našeho národní tým v německém Hamburku bojovali jako lvi. Na mistrovství Evropy roku 2024 se postavili tureckým sokům s odhodláním, které lze jen stěží popsat slovy. To, co se odehrálo na trávníku, bylo více než jen sportovní utkání; byla to skutečná bitva ducha a odvahy.

Félicette, kočičí astronautka: Málem zapomenutá hrdinka Země se nakonec dočkala pocty

Na fotografiích nevypadá příliš šťastně. Možná ale její zaskočený výraz způsobila skutečnost, že měla v mozku implantovanou elektrodu. Ovšem takhle se o slavné kočičí...

Jak vyprat kšiltovku: Návod, podle kterého to zvládne i nešikovný chlap

Stačí pár let nošení a z vaší milované čepice se stane potem zasmrádlá ostuda, která je nejspíš na mnoha místech vcelku odpudivá nebo dokonce...

Posilování v Antice: Jak se cvičilo v době kalokagathia

Pro lepší přehled, jak se posilování v antice lišilo od toho dnešního, ho budeme srovnávat se současnými zásadami sportovního tréninku. Ať už jde o...

Jeremy Clarkson: Vyloučili ho před maturitou, ke slávě mu pomohla neuctivost

Jeremy Charles Robert Clarkson se narodil 11. dubna 1960 v Doncasteru v Jižním Yorkshiru Shirley a Eddiemu Clarksonovým. Shirley byla učitelkou na základní škole...

Válka dronů už není sci-fi: V Severní Dakotě poslali bojovat s kriminalitou do ulic ozbrojené stroje

Dle ministerstva obrany je nesmrtící, neboli neletální zbraň je definovaná jako:„Neletální zbraně (Non-Lethal Weapons) jsou takové zbraně, které mají na určitou dobu vyřadit z...

Dopisy starořímského vojáka matce ukázaly armádní zvyklosti ve zcela novém světle

Dopis nese datum února roku 108 n. l. a Apollinarius ho odeslal matce Tasoucharion do egyptské Alexandrie z Bostry v Arábii, kde působil...
- Reklama -