Úterý, 23 července, 2024

Sport

Nejnovější články

Posilování v Antice: Jak se cvičilo v době kalokagathia

Pro lepší přehled, jak se posilování v antice lišilo od toho dnešního, ho budeme srovnávat se současnými zásadami sportovního tréninku. Ať už jde o...

Stručná historie loveckých psů: Pomáhají lidem už více než 20 tisíc let

Přátelství psů a lidí má dlouhou historii. A jedním z hlavních důvodů, proč se tohle kamarádství budovalo po dlouhá staletí, byl dozajista lov.

Slet z nebe: Smrtelně nebezpečný rychlostní pád jako zdroj vzrušení a zábavy

Nesmírně odvážný sport zvaný speed skydiving, z něhož se člověku zrychluje tep, vyžaduje, aby se jeho příznivci vrhli z letadla a usilovali dosáhnout co nejvyšší a stálou terminální rychlost.

Pořadatelé maratonského běhu v Mexiku museli vyloučit 11 tisíc běžců kvůli podvádění

Maraton v Mexico City, jeden z nejvýznamnějších běžeckých závodů v Severní Americe, se dočkal ohromného skandálu, protože během závodu pořadatelé za podvody diskvalifikovali ohromující počet účastníků. Výsledky se anulovaly více jak třetině běžců z takřka 30 tisíc sportovců!

Ronadlo změnil arabský fotbalový svět, z opomíjené ligy udělal globální hit

Ronaldova cesta do saúdskoarabské profesionální ligy jistě vzbudila při oznámení jedno do fotbalu zapálené obočí. Když ale fotbalista zvedl nad hlavou svou první trofej s Al-Nassrem, kritici jeho posledního angažmá začínají vidět jinou stránku příběhu.

Jak na růst svalů pomocí spaní? Spěte správně pomocí tipů od známého fitness trenéra

Pozor, pánové toužící po pořádných bicepsech! Všichni víme, že nedostatek spánku může bránit růstu svalů, ale tady je jedna zajímavost: nadměrné spaní může vašemu pokroku bránit úplně stejně.

Jak dlouho trvá, než si cvičením vybudujete viditelné svaly

Přiznejme si, že většina z nás cvičí pro dosažení velkých svalů a mužnějšího vzhledu. Ačkoli je to žádoucí výsledek, je důležité mít realistická očekávání a pochopit, že dosažení výrazných výsledků vyžaduje čas a úsilí. Jak dlouho tedy musíte pravidelně cvičit, aby to bylo vidět?

Němečtí vědci odhalili ideální délku cvičení potřebnou k lepší tvorbě spermií

Je všeobecně známou pravdou, že zdravé tělo bývá i plodné tělo. To ostatně potvrdila i několik let stará studie, která přinesla dosud nejpádnější důkaz, že cvičení dokáže s vašimi plavci zázraky.

Ryan Reynolds míří po fotbalu do hokeje. Chce koupit klub NHL Ottawa Senators

Ryan Reynolds se našel ve vlastnictví fotbalového klubu Wrexham AFC. Vstup do světa fotbalu označil za "největší zážitek" života. Možná právě proto se nyní snaží koupit si i klub hokejové NHL Ottawa Senators.
- Reklama -