Úterý, 23 července, 2024

Objevte tajemství svalů, co mají vězni: Trénink, dieta a další informace

Mohlo by vás zajímat

Vězni jsou často jako kulturisti, jak to známe z fotografií, videí a filmů. Člověk se až diví, jak toho mohou dosáhnout bez doplňků stravy, vhodného vybavení nebo profesionálního tréninku. Jak to tedy dělají?

- Reklama -

Klíčovými faktory, které přispívají ke svalnatosti obecně, jsou tréninky s vlastní váhou nebo činkami, jejich důsledné dodržování, vyvážená strava, vysoká hladina testosteronu, nízký stres a dostatek spánku. Toho se snaží dosáhnout i mnoho lidí mimo vězení s přístupem ke zdrojům, jako jsou doplňky stravy a vybavení posilovny. Abychom lépe pochopili, jakým způsobem svých postav dosahují vězni, musíme uvážit jejich jedinečný rozvrh a techniky, které při tréninku používají.

Ke svalnatosti vězňů přispívá několik faktorů, mj:

Silácké pózování

Aby přežili v nepřátelském vězeňském prostředí, mohou vězni zaujímat silácké pózy, aby působili impozantněji a sebevědoměji. To jim může pomoci zvýšit přirozenou hladinu testosteronu, což vede k větší energii a lepšímu nárůstu svalové hmoty.

Základní cviky

Bez přístupu k sofistikovaným strojům se vězni často spoléhají na složené pohyby, jako jsou kliky, přítahy, dipy a dřepy, aby zlepšili velikost a sílu svalů.

Vysoká hladina testosteronu

Výzkum ukázal, že vězni, kteří se dopustili osobních sexuálních a násilných trestných činů, mají obvykle vyšší hladinu testosteronu než ti, kteří se dopustili majetkových trestných činů, jako jsou vloupání, krádeže a drogy. Složené cviky, jako jsou dřepy a výpady, mohou také zvýšit hladinu testosteronu, což vede k větší síle a rozvoji svalů.

Vytrvalost

U vězňů je větší pravděpodobnost, že budou důsledně dodržovat svůj jídelníček a cvičební režim díky strukturovanému rozvrhu. Tato vytrvalost může být klíčem k dosažení úspěchu při budování svalové hmoty.

Zvedání těžkých břemen

Aby vypadali a cítili se silní, mohou vězni zvedat těžké váhy, aby získali sílu.

Dostatečný spánek

Díky dlouhému spánku a absenci stresu mohou vězni dopřát svému tělu odpočinek a regeneraci, které potřebuje k budování svalové hmoty.

Vyvážená strava

Bez přístupu k nezdravým potravinám nebo alkoholu mohou vězni konzumovat vyváženou stravu, která podporuje budování svalů.

Žádný stres

Bez každodenního stresu se vězni mohou soustředit na trénink a stravu bez rušivých vlivů, které mohou bránit rozvoji svalů.

Steroidy

Někteří vězni mohou také sáhnout po steroidech, aby zvýšili svůj svalový růst, ačkoli to není bezpečná ani legální možnost.

Typ tréninku, který vězni provádějí, se samozřejmě může lišit v závislosti na prostředcích a zařízeních, které mají k dispozici. V některých případech mohou mít vězni přístup k činkám a jinému cvičebnímu nářadí, zatímco v jiných případech se mohou spoléhat na cvičení s vlastní vahou.

Zde je několik příkladů cvičení, které mohou vězni provádět:

1. Cvičení s tělesnou hmotností: Cvičení, při nichž se jako odpor používá váha těla, jako jsou kliky, dřepy a výpady. Tyto cviky lze provádět s malým nebo žádným vybavením, takže jsou oblíbenou volbou pro vězně, kteří nemají přístup k činkám.

2. Vzpírání: Někteří vězni mohou mít přístup k závažím, jako jsou činky nebo bradla, a mohou je používat ke zvedání a budování svalové hmoty.

3. Kardio: Někteří vězni se mohou věnovat kardio aktivitám, jako je běh nebo skákání přes švihadlo, aby si zlepšili kardiovaskulární kondici a spálili kalorie.

4. Jóga a další cvičení na flexibilitu: Někteří vězni se mohou věnovat také józe nebo jiným cvičením na flexibilitu, aby si zlepšili rozsah pohybu a snížili riziko zranění.

Je třeba poznamenat, že kvalita a bezpečnost cvičebního prostředí ve vězení se může značně lišit a vězni nemusí mít přístup ke kvalifikovaným trenérům nebo zdravotnickému personálu, který by jim při cvičení pomáhal. Proto je důležité, aby vězni byli při cvičení opatrní a přijali vhodná opatření, aby se vyhnuli zranění.

Cvičení ve vězení je drsnější než myslíte

A jak vypadá cvičení vězňů? Například odsouzení v mexické věznici Juarez Valley, jedné z nejnebezpečnějších věznic na světě, dodržují při cvičení s vlastní vahou specifické schéma opakování. V tomto schématu provedou 20 sérií jednoho cviku, například kliků. Schéma opakování vypadá následovně:

1. Sada 1: 20 opakování

2. Sada 2: 1 opakování

3. Sada 3: 19 opakování

4. Sada 4: 2 opakování

5. Sada 5: 18 opakování

6. Sada 6: 3 opakování

7. Sada 7: 17 opakování

8. Sada 8: 4 opakování

9. Sada 9: 16 opakování

10. Sada 10: 5 opakování

11. Sada 11: 15 opakování

12. Sada 12: 6 opakování

13. Sada 13: 14 opakování

14. Sada 14: 7 opakování

15. Sada 15: 13 opakování

16. Sada 16: 8 opakování

17. Sada 17: 12 opakování

18. Sada 18: 9 opakování

19. Sada 19: 11 opakování

20. Sada 20: 10 opakování

V lichých sadách začínáte s 20 opakováními a snižujete počet opakování o 1 opakování za sadu. U sudých sérií začínáte s 1 opakováním a zvyšujete o 1 opakování za sérii. Po dokončení budete mít za sebou celkem 210 opakování. Mezi jednotlivými sériemi byste si měli odpočinout tak, že ujdete 5-10 kroků, než budete pokračovat. Cílem je dokončit tento okruh co nejrychleji.

Zdroj:

artofmanliness.com, empire-barbell.com, oldschoollabs.com

- Reklama -

Podobné články

- Reklama -

Také jsme psali

Abraham Lincoln: Největší hvězda wrestlingu své doby. Věděli jste, čím se v mládí živil nejslavnější prezident USA?

Při pohledu na známou podobiznu důstojného muže s plnovousem by málokoho napadlo, že se před započetím politické kariéry se živil jako profesionální zápasník. A...

John Lennon a jeho smrt: Co vedlo Marka Davida Chapmana k jeho činu?

Co vedlo samozvaného zbožného křesťana Marka Davida Chapmana k tomu, aby vypálil ze své zbraně a zabil člověka, kterého předtím v životě nepotkal? Chapman,...

Historické testy mužnosti: Brutální přechodové zkoušky plné bolesti, krve či nahoty

Stát se mužem v České republice znamená buď dovršení 18 let, ztrátu panictví nebo nástup do prvního zaměstnání. Snadné, že? V některých částech světa...

Frederic Chopin chtěl, aby z něj vyřízli srdce a uchovali ho. Nakonec ukázalo, jak zemřel

Srdce slavného skladatele zažilo po Chopinově smrti velké přesuny.

CIA vyvinula v 70. letech špionážní vážku na odposlouchávání Rusů

V sedmdesátých letech minulého století se úřad CIA pro výzkum a vývoj chopil nevídaného úkolu. Vyvinul drobné odposlouchávací zařízení v podobě vážky.

Rusové využívají k obraně Sevastopolu i delfíny

Delfíni, ti hraví mořští tvorové známí svou chytrostí, se čím dál častěji stávají rekruty ruského vojenského námořnictva. Hlídají momentálně především námořní základnu v Sevastopolu na Černém moři. Tento krok má za cíl odradit potápěče od přiblížení k základně.

Geny netopýrů mohou obsahovat klíč k léčbě covidu a rakoviny

Vědci se pokouší odhalit záhadný genom netopýrů, díky kterému jsou tito tvorové obdařeni neobyčejnou odolností vůči covidu i rakovině. Odborníci kvůli tomu studují netopýry už řadu let v naději, že se jim povede tajemnou netopýří imunitu přenést i na lidi.

Spojené Arabské Emiráty chtějí postavit podmořskou rychlodráhu do Indie

Třeskuté město Mumbai v Indii a přístavní perla Fujairah ve Spojených Arabských Emirátech (SAE) se propojí prostřednictvím podmořské rychlodráhy.

Neuvěřitelný příběh fenky Bobbie: Za milovanou rodinou ušla víc než 4 tisíce kilometrů

Když se v srpnu roku 1923 rodina Braizerových vydala na dovolenou k příbuzným do daleké Indiany, malý skotský ovčák Bobbie u toho neměl chybět. Byl to pes obyčejného vzhledu, ale s neobyčejným srdcem. Když se pak rodině ztratil, vyrazil na dlouhou, strastiplnou cestu, aby ji znovu našel. Nikdo přitom netušil, jak neobyčejný příběh tím tenhle pejsek začal psát.

Stručná historie loveckých psů: Pomáhají lidem už více než 20 tisíc let

Přátelství psů a lidí má dlouhou historii. A jedním z hlavních důvodů, proč se tohle kamarádství budovalo po dlouhá staletí, byl dozajista lov.
- Reklama -